tangopractica

salongen border

Under åren som gått har man kunnat dansa tango på Salongen flera söndagar i månanden i samarbete med Tangorama. Man har både kunnat delta i kurser och helt gratis delta i tangopractica – på ett av Skånes bästa dansgolv! Dessutom har vi arrangerat en rad tangokonserter och tangobaler tillsammans. Viva el tango!salongen border

tangobal 2015024 028

 

 

salongen border

Få danser är så sensuella och passionerade som den argentinska tangon… Den skapades ursprungligen i fattiga kvarter och hade låg status. Samhällsklasserna blandades främst på bordellerna, och ryktet att tangon uppstått i just denna miljö grundar sig troligen i att det var där som de mer välbärgade historieskrivarna kom i kontakt med dansen. Det var en tid när det fanns många immigranter i Río de la Plata-området och få kvinnor. Männen blev därför tvungna att under år av träning öva upp sin dansskicklighet sinsemellan innan de hade en chans att få dansa med kvinnor på en milonga, ett tangoställe. Det fanns också särskilda lokaler, prácticas, där erfarna och oerfarna manliga dansare träffades och till en början fick se på, sedan följa, och till sist föra tango. Många män utvecklade där en lika god följarteknik som kvinnorna på milongorna, och erfarna dansare fortsatte att gå till praktikorna ett par timmar varje kväll för att dansa in sig och prova nya steg innan de fortsatte till milongorna… På salongen hälsar vi alla som vill prova på välkomna! Han, hon & hen, unga som gamla. Argentinsk tango förenar känsla och teknik på ett sätt som ger djupare dimensioner i dansupplevelsen än vad du kunde ana…

Tangorama kommer till salongen med ett antal dansare som kan hjälpa nybörjarna till rätta och de visar även upp lite både hur man gör det enkelt och hur man kan göra när man tränat ett bra tag. Inriktningen är att det ska vara roligt och att alla ska få dansa utifrån sina förutsättningar!

Tangorama är en ideell förening i Helsingborg vars syfte är att främja den argentinska tangon i regionen. Vi arrangerar danskurser, workshops, övningskvällar och danskvällar, milongor, för att bidra till tangons utveckling.